Interpolis en Rabobank

Glasisolatie

Woon je in een ouder huis en heeft jouw huis nog enkel glas? Het is echt de moeite waard om deze te laten vervangen. Enkele ramen in een huis zijn één van de grootste bronnen van warmte- en/of energieverlies. Met het vervangen van enkel of ‘normaal’ dubbel glas voor isolatieglas voorkom je warmte-verspilling en bespaar je enorm op energiekosten.

Via Interpolis IsoleerWijzer bieden QBuild en Pluimers Isolatie zowel advies als de uitvoering van jouw glasisolatie. Het plaatsen ervan is een nauwkeurige taak. Eerst kijkt de expert of je kozijnen goed genoeg zijn en wordt alles opgemeten. Daarna worden de ramen lucht- en waterdicht geplaatst.

Wat is glasisolatie?

Glas isoleren betekent dat je je huidige glas laat vervangen door een beter isolerende variant. Zeker als je nog enkel glas in huis hebt, is glasisolatie absoluut de moeite waard. De terugverdientijd is wat langer, tussen de 9 en 11 jaar, maar het wooncomfort wordt direct groter. Minder kou en geen condens op binnenkant ruiten. Je herkent enkel glas aan de enkele glasplaat. Dubbelglas heeft een aluminium strip tussen de 2 glasplaten. Staan op deze strip de letters HR of HR +/++ of +++, dan heb je HR glas. Bij triple glas zitten 2 aluminium strips tussen de glasplaten.

Welke glasisolatie?

Voor het isoleren van ramen adviseert Pluimers Isolatie minimaal HR++ glas, bijvoorbeeld HR Isoglass. Naast dat dit glas dezelfde hoge isolerende waarde heeft als standaard HR++ glas, is dit glas ook nog voorzien van Warm Edge. Hierdoor verliest het geen warmte via de randen. Dit glas isoleert drie keer beter dan normaal dubbel glas en zes keer beter dan enkelglas. Per jaar zorgt dit voor een gemiddelde besparing op je energieverbruik van 15%.

Isoleren met Interpolis IsoleerWijzer

Onze partners QBuild en Pluimers Isolatie zijn de experts. Zij verzorgen het advies en de uitvoering. Het isoleren van een woning is maatwerk, want geen woning is hetzelfde. De adviseur weet precies welke oplossingen er voor jouw woning het meest geschikt zijn.