Interpolis en Rabobank

Vloerisolatie

In de winter kan in sommige huizen de vloer akelig koud worden. Als de kou in huis vanaf de grond optrekt, voelt dat niet behaaglijk. Herken je dit? Goede vloerisolatie of kruipruimte isolatie beperkt warmteverlies en een onaangenaam koud optrekkende vloer. Via Interpolis IsoleerWijzer geeft QBuild en Pluimers Isolatie ja graag advies over de mogelijkheden voor jouw vloer. 

Wat is vloerisolatie?

Heeft je huis een kruipruimte van minimaal 50 centimeter, bereikbaar is via een luik? Dan kan vloerisolatie een interessante en rendabele (na-)isolatiemaatregel zijn. Veel woningen in Nederland hebben geen (of verouderde) vloerisolatie. Dat is eigenlijk vreemd, de vloer van een woning is één van de grootste bronnen van warmteverlies. Bij vloerisolatie met purschuim of parels wordt de vloer aan de onderzijde van de begane grond geïsoleerd. Vloerisolatie is een vrij eenvoudige en snel gerealiseerde isolatiemaatregel die je terugverdient tussen de 7 en de 10 jaar.

De voordelen van vloerisolatie

  • Vloerisolatie zorgt voor een scheiding tussen woon- en kruipruimte. Zo blijft de warmte in huis en trekt kou en vocht niet meer omhoog vanuit de kruipruimte.
  • Hoog rendement en korte terugverdientijd. Gemiddeld bespaar je met vloerisolatie ongeveer € 220,- per jaar op je gasverbruik.
  • Vloerisolatie zorgt voor een mogelijk beter energielabel. De waarde van woningen met een beter energielabel is hoger dan van woningen met een slecht energielabel.
  • Het is enkelvoudig aan te brengen. Het wordt meestal binnen een dag aangebracht. 

Heeft je huis vloerverwarming?

Dan is vloerisolatie een must. Iedere dag dat je vloer niet geïsoleerd is, is zonde van je geld.


Hoe werkt vloerisolatie?

De onderzijde van de vloer krijgt een laag van purschuim. Na het aanbrengen wordt deze laag goed isolerend en stevig. Het wordt in meerdere lagen over elkaar heen aangebracht. Om koudebruggen te voorkomen worden, in alle gevallen, ook de funderingsranden geïsoleerd.

Bron begeleidende cijfers: MilieuCentraal.

Isoleren met Interpolis IsoleerWijzer

Onze partners QBuild en Pluimers Isolatie zijn de experts. Zij verzorgen het advies en de uitvoering. Het isoleren van een woning is maatwerk, want geen woning is hetzelfde. De adviseur weet precies welke oplossingen er voor jouw woning het meest geschikt zijn.